06-12-08

Rheinisches Freilichtmuseum Kommern

Tijdens ons verblijf in de Eifel brachten we ook een bezoek aan " das Rheinisches Freilichtmuseum Kommern ". Je kan het vergelijken met het openluchtmuseum van ons Bokrijk.

Het Rijnlands Openluchtmuseum documenteert overwegend het vroegere leven op het platteland. Ongeveer 60 gebouwen uit het hele Rijnland: woningen, boerderijen, windmolens, werkplaatsen, maar ook gemeenschappelijke gebouwen van dorpen zoals de school, het bakhuis, de danszaal en de kapel, zijn in het museum weer opgebouwd.

De meeste gebouwen werden bij de herbouw weer in hun oorspronkelijke toestand hersteld. De oudste gebouwen dateren uit de zestiende eeuw. De inrichtingen echter laten doorgaans de woon- en werkomstandigheden uit de negentiende en het begin van de twintigste eeuw zien. Inmiddels worden bij de herbouw ook jongere perioden, zoals de jaren dertig van de twintigste eeuw gekozen.

Zoals steeds hebben onze Oosterburen er werk van gemaakt en alles is zeer verzorgd en het is er aangenaam om rond te wandelen. De volgende dagen enkele indrukken van ons bezoek.


_MG_6553 (Large)

_MG_6558 (Large)
_MG_6562 (Medium)
_MG_6563 (Medium)

Commentaren

Ik ben hier aan het rondkijken
en krijg al meteen het gevoel
om meer van die schoonheden te willen zien.
Knap in beeld gebracht !
Op naar de volgende.
@ Die schoen moet ik nog één weekje dragen.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 06-12-08

ja zoals je zegt het bokrijk van bij ons hhii
en sorry vooe de foto maar ik vond je zo fotogeniek hihihihihih

Gepost door: callemie | 07-12-08

De commentaren zijn gesloten.